Anëtarët e Odës Amerikane angazhohen në dialog produktiv me stafin e Kongresit për mundësitë dhe sfidat e biznesit në Kosovë

Prishtinë, 17 gusht 2023 – Disa anëtarë të Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë dhe Drejtori Ekzekutiv, patën privilegjin të angazhohen në një dialog konstruktiv me anëtarët kyç të stafit të kongresit për të diskutuar mbi mundësitë dhe sfidat e shumta që lidhen me kryerjen e biznesit në Kosova. Delegacioni i stafit të kongresit që vizitoi Kosovën, përfshinte Katherine Earle, Drejtoresha e Stafit, Nënkomiteti i HFAC për Evropën dhe Euroazinë (Kryetari Michael McCaul (R-TX)), Philip Bednarczyk, Këshilltar i Lartë, Nënkomiteti i HFAC për Evropë dhe Euroazi, Anëtar i Rangut Gregory Meeks (D NY)), dhe Jason Galanes, Shefi i Stafit të Kryetarit të Komitetit të Përhershëm të Përzgjedhur të Inteligjencës (HPSCI) Michael Turner (R-OH).

Mbledhja siguroi një platformë të vlefshme për anëtarët e Odës Amerikane për të ndarë perspektivat dhe njohuritë e tyre në lidhje me operacionet e biznesit në Kosovë dhe eksplorimin e rrugëve për bashkëpunim.

Oda Amerikane është e përkushtuar për të nxitur lidhje më të forta ndërmjet komunitetit të biznesit dhe politikëbërësve për të krijuar një mjedis të favorshëm për rritje të qëndrueshme ekonomike. Organizata pret me padurim bashkëpunimin e vazhdueshëm me Kongresin dhe komitetet përkatëse për të adresuar nevojat dhe sfidat në zhvillim me të cilat përballen bizneset amerikane dhe të tjera që operojnë në Kosovë.