×

Support

For Policy Issues please contact: info@amchamksv.org
For Membership Services please contact: info@amchamksv.org
For Communication and Information please contact: info@amchamksv.org

FORGOT YOUR DETAILS?

Afrore Rudi
Deloitte

Presidente e Bordit

Agon Gashi
Meridian Express

Nënkryetar i Bordit

Jeta Zagragja
UCX

Sekretare e Përgjithshme

Ardian Hoxha
Keiretsu Forum

Thesarist

Rick Heater
Përfaqësues i Ambasadorit Amerikan, sipas detyrës zyrtare

Valon Lluka
Mabetex Holding JSC

Member of the Board

Arianit Fazliu
Kutia Inc

Anëtar i Bordit

Taulant Stublla
CISCO Systems

Anëtar i Bordit

Dardan Shala
Devolli

Anëtar i Bordit

Dren Deva
Fresh Brothers LLC/Tafingo

Anëtar i Bordit

Astrit Leti
Tive Inc

Anëtar i Bordit

Shpend Nura
KEP Trust

Anëtar i Bordit

Afrore Rudi, Deloitte
Presidente e Bordit

Afrore Rudi është e diplomuar në nivelin BA (Hons) në Kontabilitet dhe Tatim nga Universiteti Guildhall i
Londrës (Angli) dhe është anëtare e Shoqatës së Kontabilistëve të Çertifikuar (ACCA) dhe e SCAAK. Ajo ka
më shumë se 15 vjet përvojë në këshillim tatimor, kryesisht të fituar nga përvoja e saj në Deloitte.
Përpara se t'i bashkohej praktikës Kosovare, Afrora më parë ka punuar për një firmë të Kontabilitetit të
Çertifikuar me bazë në Londër si dhe ka përfunduar një detyrë gjashtëmujore në Deloitte Bullgari.

Agon Gashi, Meridian Express
Nënkryetar i Bordit

Drejtor Ekzekutiv me përvojë dhe me një histori të dëshmuar të punës në industrinë e shitjes me pakicë
si dhe një lider pro-aktiv i orientuar drejt vlerave dhe rezultateve në Kosovë. Një sipërmarrës, krijues i
ndryshimeve dhe filantropist me një histori të gjatë të transformimit të Meridian Express nga një start-
up i vogël në një ndër kompanitë kryesore të shitjes me pakicë në Kosovë, duke hapur 43 lokacione,
duke krijuar më shumë se 600 vende pune, dhe duke treguar përkushtim të pasionuar për t'i shërbyer
komunitetit të tij . Gashi është shumë i motivuar dhe në krye të mbështetjes së Përgjegjësive Sociale
Korporative (CSR), Qeverisjes Korporative dhe adoptimit të praktikave të qëndrueshme në vend.
Besimtar i vërtetë në kontribuim në shoqëri dhe një mbështetës i fortë i nismave për fuqizimin e të
rinjve. Vlerësuar me çmime kombëtare dhe ndërkombëtare për punën dhe kontributin e njohur në
promovimin e CSR. Folës i mirë me një rrjet të gjerë, inovativ dhe i suksesshëm në konferenca
prestigjioze biznesi dhe sociale në nivel lokal dhe rajonal. Një lider natyral me natyrë bashkëpunuese
dhe ndikim në disa organizata lokale si themelues dhe anëtar bordi. Agon Gashi është i prirur për të
gjetur situata sfiduese dhe ka një dëshirë të fortë për të mësuar prej tyre, si dhe profesionist i fuqishëm i
zhvillimit të biznesit, i aftë në negocim, planifikim biznesi, aftësi analitike dhe marketing.

Jeta Zagragja, UCX
Sekretare e Përgjithshme

Jeta Zagragja është një ndërmarrëse në fushën e teknologjisë, mentore, investitore dhe avokate e
arsimit. Ajo sjell 15 vjet përvojë praktike në startup-e të suksesshme, industrinë financiare dhe sektorin
jofitimprurës në Kosovë dhe SHBA. Aktualisht, ajo është bashkëpronare dhe Drejtoreshë e Shitjeve,
Marketingut dhe Operacioneve në UCX, një kompani inovative SaaS me bazë në Çikago. Më parë ajo ka
mbajtur pozita si ish-Zyrtare e Zhvillimit të Biznesit në Cacttus Sh.A dhe Kryeshefe e Zhvillimit të Biznesit
në Gjirafa Inc., ndër të tjera. Me pasionin e saj për inovacion dhe aftësi të demonstruara të menaxhimit,
Jeta është një udhëheqëse e natyrshme që shtyn përpara zhvillimin e vendit të punës, përsosmërinë
operacionale dhe rritjen e biznesit. Ajo vendos qëllime për zgjerim të biznesit dhe organizon burime për
arritjen e iniciativave tregtare, operacionale dhe strategjike. Ajo është një rrjetëzuese e suksesshme dhe
menaxhere e marrëdhënieve, që shfrytëzon kontaktet e saj për të mbështetur biznesin dhe iniciativën
filantropike dhe prodhon plane strategjike që përputhen me angazhimin ose objektivat e klientit. Duke
kuptuar se arritjet e mëdha kërkojnë përpjekje ekipore, ajo shërben si mentore dhe fuqizon ekipet,
kompanitë dhe individët drejt zhvillimit. Sfondi arsimor i Jetës përfshin një B.A. në Shkenca të Aplikuara
nga Instituti i Teknologjisë në Rochester, NY, SHBA dhe një M.B.A në Menaxhimin Strategjik nga
Universiteti Roosevelt në Çikago, IL, SHBA. Jeta është bashkëkryetare e Bordit të Fondit Kosovar
Amerikan të Arsimit, Anëtare e Bordit në Swinto dhe CryptoKos Inframain J.S.C, si dhe mentore në
Qendrën e Inovacionit të Kosovës dhe Uplift Albania.

Ardian Hoxha, Forumi Keiretsu
Thesarist

Ardiani është një krijues, ndërmarrës, investitor dhe folës me përvojë mbi 20 vjeçare në bizhuteri, arsim,
media, argëtim, industri ushqimore dhe telekomunikacion. Ai është themelues dhe investitor në
American School of Kosova, Duplex Club, Albafone, Glam Radio, Green and Protein, SushiCo Kosova dhe
SushiCo Albania. Ardiani është gjithashtu themeluesi dhe Kryetar i Kapitullit të Forumit Keiretsu SEE
(Evropa Juglindore). Keiretsu Forum SEE është kapitulli më i ri në familjen e Forumit Keiretsu që mbulon
9 vende në rajonin e Evropës Juglindore: Shqipërinë, Bosnjë dhe Hercegovinën, Kroacinë, Hungarinë,
Kosovën, Malin e Zi, Maqedoninë e Veriut, Serbinë dhe Slloveninë. Ardiani ka një diplomë MBA
Ekzekutive nga IEDC – Shkolla e Menaxhimit të Bled-it. Ai shërben si Anëtar Bordi në Odën Ekonomike
Amerikane në Kosovë, si dhe është një Rotarian shumë aktiv dhe një nga anëtarët themelues të Klubit
Rotarian Prishtina.

Rick Heater

Përfaqësues i Ambasadorit Amerikan, sipas detyrës zyrtare

Rick Heater është zyrtar ekonomik dhe komercial në Ambasadën e SHBA-së në Prishtinë. Në këtë rol, ai avancon interesat e sektorit privat të SHBA-së; promovon fuqizimin ekonomik të grave; dhe mbulon sektorët e punës, mjedisit, shkencës, teknologjisë dhe shëndetësisë. Ai ka shërbyer më parë në Zimbabve, Meksikë dhe Shri Lanka. Ai është i diplomuar në nivelin Bachelor nga Universiteti Fordham dhe në nivelin Master në shkollën amerikane në Paris.

Valon Lluka, Mabetex Holding JSC

Anëtar i Bordit 

Valon Lluka është drejtor ekzekutiv i Mabetex Holding Sh.A dhe përgjegjës për këtë kompani, si dhe për të gjitha kompanitë që janë pjesë e Mabetex Holding Sh.A. Lluka e mban këtë detyrë që nga viti 2012 si dhe mban pozitën e Kryetarit të Bordit të Drejtorëve në Bankën Ekonomike që nga qershori i vitit 2021, dhe është Kryetar i Bordit të Drejtorëve në ANV - Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës, nga maji 2021. Gjatë gjithë përvojës së tij profesionale, Lluka ka aftësi të dëshmuara për udhëheqjen e projekteve në fusha të ndryshme, brenda Kosovës dhe jashtë saj në shtete si Shqipëria, Mbretëria e Bashkuar, Holanda, Zvicra, Kazakistani, Emiratet e Bashkuara Arabe, Republika e Ganës, Nigeria etj. Me 13 vite përvojë pune bankare, duke filluar nga pozita të ndryshme mbikëqyrëse në ProCredit Bank Kosovë, dhe ProCredit Bank Shqipëri, dhe duke vazhduar në pozicionin e Drejtorit të Përgjithshëm në Bankën Ekonomike në Kosovë për 5 vite, Lluka ka kontribuar në zhvillimin e sektorit bankar, si sektor i ri pas luftës në Kosovë. Lluka është emëruar Konsull Nderi i Republikës së Ganës në Republikën e Kosovës, në vitin 2015. Gjatë periudhës së mbajtjes së kësaj pozite, Lluka ka punuar shumë ngushtë me biznese në Kosovë dhe Shqipëri, duke ofruar mundësi të ndryshme për të bërë biznes në Republikën e Ganës. Ai ishte gjithashtu anëtar i bordit të Shoqatës së Bankave të Kosovës, Swiss Diamond Hotel dhe Hirano Mushroom LLC. Lluka është bashkautor i librit profesional “Paraja, bankat dhe tregjet financiare”.

Arianit Fazliu, Kutia Inc

Anëtar i Bordit

Si Drejtor Ekzekutiv & Bashkëthemelues i Kutia, Arianit është përgjegjës për udhëheqjen e kompanisë dhe ekzekutimin e misionit të saj për t'i shërbyer klientëve të tyre. Ai është anëtar i bordit të Beetroot Academy në Kosovë dhe një investitor startup. Arianit është i apasionuar pas rritjes dhe udhëheqjes dhe i fokuson aftësitë e tij të shumta drejt bërjes së Kutia kompaninë lidere në rajon. Në rolin e tij, Arianit sjell një dekadë përvojë në menaxhim, zhvillim softuerësh dhe lidership. Para se të themelonte Kutia, ai ishte një inxhinier softuerësh. Ai vazhdoi karrierën e tij në TopTal.com – një platformë që përmban vetëm 3% të zhvilluesve në botë. Nga viti 2013 e deri më sot, Kutia ka ofruar zgjidhje dixhitale për klientët vendas dhe ndërkombëtarë të industrive të ndryshme, duke pasur në portofolin e tyre klientë, startup dhe kompani të cilat kanë fituar miliona dollarë nga forma të ndryshme investimesh. Arianiti është i certifikuar si Ekspert i Transformimit Dixhital dhe Scrum Master.

Ai gjithashtu ka investuar në:

  • Beetroot Academy Kosova, Kurse Intensive për IT
  • GaGa Këngë për fëmijë, një platformë edukimi (kanal në YouTube) për fëmijë, që promovon

mësimi i gjuhës shqipe përmes këngëve.

  • Muza Rugs, iniciativë e kompanisë Muza Interior për prodhimin e qilimave me motive shqiptar.

Taulant Stublla, Cisco Systems

Anëtar i Bordit

Taulant Stublla iu bashkua Cisco Systems përgjegjës për tregun e Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut në vitin 2016. Ai sjell një përvojë mbi 12 vjeçare në fushën e industrisë së Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit (TIK) në kompani ndërkombëtare. Përpara se t’i bashkohej Cisco-s, Taulant mbante pozicionin e menaxherit të shitjeve të ndërmarrjeve në ITD dhe menaxherit të projektit në Asseco SEE. Ai ka kontribuar në rritjen e ndjeshme të të ardhurave dhe diversifikimin

e portofolit të vendeve të fokusuara. Ai zhvilloi projekte/zgjidhje strategjike TIK për llogari komerciale dhe qeveritare në Kosovë, Maqedoninë e Veriut dhe Shqipëri. Në vitin 2022, Taulanti ka shërbyer në Bordin e Guvernatorëve të Odës Amerikane. Taulant kombinon një qasje të drejtuar nga biznesi me njohuritë inxhinierike për të lehtësuar krijimin e zgjidhjeve të avancuara për klientët qeveritarë dhe komercialë dhe për të ndërtuar marrëdhënie me të gjitha palët e

interesuara të industrisë. Ai orkestron anëtarët e ekipit ndërfunksional për të ofruar zgjidhje dhe aftësi të plota me fokus në ofrimin e përvojës së jashtëzakonshme të klientit dhe ndërtimin e partneriteteve afatgjatë të klientëve në një rrjet të gjerë partnerësh. Aktualisht, Taulant është

pjesë e Cisco Systems Bulgaria, qendra e Cisco-s për rajonin. Taulant ka diplomë MBA Ekzekutive në Menaxhment Financiar nga Universiteti i Sheffield-it dhe diplomë Bachelor në Inxhinieri Kompjuterike nga Universiteti i Prishtinës.

Dardan Shala, Devolli

Anëtar i Bordit

I lindur në Pejë dhe i diplomuar për Ekonomi dhe Drejtësi me përvojë pune si në sektorin qeveritar (Dogana e Kosovës) ashtu edhe në sektorin privat. Themelues i “D-Consulting” – kompani konsulence. Aktualisht me angazhim të plotë në “Devolli Corporation” në pozitën e Drejtorit të Përgjithshëm dhe Anëtar të Bordit Drejtues.

Dren Deva, Fresh Brothers LLC/Tafingo

Anëtar i Bordit

Dren Deva u lind më 16 janar 1988 në Mitrovicë, Kosovë dhe u shpërngul në Nju Jork kur ishte 11 vjeç gjatë luftës në Kosovë. Ai ka një diplomë të dyfishtë në Financë dhe Marketing nga Universiteti Hofstra në Nju Jork. Dreni është një ndërmarrës shqiptaro-amerikan i cili ka themeluar 3 biznese në SHBA dhe Kosovë duke krijuar mundësi punësimi si në SHBA ashtu edhe në Kosovë. Dren ka krijuar platformën e parë etnike ballkanike IPTV OTT (Over the Top) në 2008- FASTV Inc duke krijuar kështu një Platformë TV Ballkanike për diasporën në Amerikën e Veriut, duke i mundësuar diasporës të shikojë kanale televizive drejtpërdrejt nga shtëpia, Video sipas kërkesës dhe shumë. veçoritë. Sot korporata FASTV është një nga platformat IPTV më të njohura dhe më të respektuara në Amerikë dhe mbulon shumicën e popullsisë ballkanike në Amerikën e Veriut. Në vitin 2017 Dreni krijoi gjithashtu FreshAlb supermarketin e parë shqiptar online që shërben ushqime shqiptare dhe evropiane për diasporën kudo në Amerikën e Veriut. Me 2-3 klikime klientët mund të blejnë ushqimet e preferuara shqiptare dhe t'i dorëzojnë në derën e tyre kudo në SHBA dhe Kanada. FreshAlb përmendet edhe si Amazona Shqiptare në mesin e komunitetit në Amerikë pasi është një mjet shumë i zakonshëm i blerjeve për komunitetin shqiptar që është nostalgjik dhe i pëlqen të konsumojë produkte shqiptare dhe evropiane. Tafingo LLC u themelua gjithashtu gjatë pandemisë 2020 dhe filloi operimin në Kosovë në vitin 2021. Tafingo është një treg online i pasurive të paluajtshme për Kosovën, me plane për t'u zgjeruar në Shqipëri, Mal të Zi dhe Maqedoninë e Veriut. Misioni i kompanisë është të krijojë një përvojë të lehtë për t'u përdorur për konsumatorët në Kosovë dhe diasporë të cilët janë të interesuar të blejnë një pronë si apartamente, toka, shtëpi në të cilat klientët mund të vizitojnë Tafingo.com të shohin listat, turne virtuale 3D të pronat dhe merrni kontakt me agjentët që mund të plotësojnë kërkesat e tyre.

Astrit Leti, TIVE Inc

Anëtar i Bordit

Një lider me përvojë, strateg operacionesh dhe një ekzekutiv me frymë sipërmarrëse dhe një pasion të vërtetë për ndërtimin dhe zhvillimin e bizneseve duke sfiduar status quo-në.

Duke pasur mbi 19 vjet histori të menaxhimit dhe zhvillimit të ekzekutivit të biznesit, ai aktualisht drejton operacionet në Kosovë si bashkëthemelues dhe anëtar i Bordit Drejtues Ekzekutiv në TIVE Inc. Boston Massachusetts dhe Tive Kosovo.

Shpend Nura, KEP Trust

Anëtar i Bordit

Shpend Nura ka më shumë se 20 vjet përvojë në sektorin financiar dhe shërbime konsulence. Ai punoi për 10 vjet me Raiffeisen Bank në pozicione të ndryshme drejtuese. Ka shërbyer si zëvendës drejtor ekzekutiv për gati katër vite me BPB ndërsa tani është duke udhëhequr KEP Trust në pozitën e drejtorit ekzekutiv. Ai kryeson Bordin e AMIK-ut për dy mandate dhe shërben si kryetar i Komisionit të Sektorit Financiar në kuadër të Odës Amerikane, ndërsa është gjithashtu anëtar i Bordit të CEED.

 

TOP