×

Support

For Policy Issues please contact: info@amchamksv.org
For Membership Services please contact: info@amchamksv.org
For Communication and Information please contact: info@amchamksv.org

FORGOT YOUR DETAILS?

Mbështetja e Komunitetit

...
 • NLB Banka dhuron pajisje mjekësore dhe medikamente për QKUK

  Prishtinë, 26 mars 2021 – Duke parë kushtet e vështira dhe sfidat me të cilat po përballet Qendra Klinike Universitare e Kosovës, NLB Banka ka dhuruar pajisje mjekësore dhe medikamente në vlerë prej 19,765 €. Pjesa e parë e donacionit është dorëzuar në Dhjetor 2020 ndërsa sot janë dorëzuar dy Mikroskop Trinocular në Klinikën e...

 • Banka Raiffeisen dhuron paisje shkollore për nxënësit në Komunën e Prizrenit

  Drejtoria Komunale e Arsimit në Prizren ka pranuar një donacion me tableta dhe pajisje shkollore nga banka Raiffeisen, për fëmijët e familjeve me vështirësi ekonomike. Ky donacion është pjesë e Stepic CEE Charity në bashkëpunim me Raiffeisen Bank, në kuadër të memorandumit të mirëkuptimit të nënshkruar ndërmjet UNICEF dhe Raiffeisen Bank me qëllim të rritjes...

 • Banka për Biznes donates 65 pulse oximeters to the MFMC of Prishtina

  The Bank for Business has distributed 65 pulsometers in the Main Family Medicine Center in Prishtina. These devices are used to measure oxygen levels and the heart rate, both important indicators in the early identification of symptoms in patients affected by the SARS-COV2 virus. This is the third project implemented by the Banka për Biznes...

 • BKT Kosova në përkrahje të fëmijëve me Sindromë Down

  Marrë parasysh vështirësitë ekonomike të krijuara nga pandemia COVID-19 Banka Kombëtare Tregtare i është përgjigjur thirrjës për ndihmë së Shoqatës ‘’Down Syndrome Kosova” duke dhuruar shërbime terapeutike për një periudhë 12 mujore për një fëmijë të diagnostifikuar me këtë sindromë. BTK gjithashtu do të blejë produktet e përgaditura nga fëmijët me Sindromën Down, në këtë...

 • Banka Raiffeisen dhuron pajisje mjekësore për dhomën e lindjes për gratë me COVID-19

  Banka Raiffeisen ka dhuruar pajisje mjekësore në vlerë prej 18,600 euro për kompletimin e dhomës së lindjes për gratë shtatzëna të infektuara me COVID-19. Ky donacion u dhurua përmes Fondacionit Action for Mothers and Children dhe përfshin 32 lloje të pajisjeve dhe ilaçeve të cilat janë dorëzuar në Klinikën Gjinekologjike në Qendrën Klinike Universitare të...

 • Flexograf dhuron 2000 pako higjenike për fëmijët e komunës së Gjilanit

  Gjatë kohës kur pastërtia është mbrojtja më e mirë nga pandemia COVID-19, kompania Flexograf i është bashkuar iniciativës #back2school të filluar nga Unicef Kosovo Programme për të siguruar mbrojte nga ky virus për nxënësit të cilët këtë muaj vijojnë mësimet në shkolla duke shpërndarë 2000 pako me maska, dezinfektues dhe paloma të lagura për fëmijët...

 • Shell dhuron 27 laptop për shkollën fillore ‘‘Faik Konica’’ në Prishtinë

  Duke marrë parasysh çrregullimet e shkaktuara në sektorin e arsimit nga pandemia COVID-19, për t’iu përgjigjur kërkesës së Këshillit Drejtues të shkollës fillore “Faik Konica”, kompania anëtare Shell Kosova i është bashkëngjitur iniciativës për të lehtësuar tranzicionin e proceseve mësimore në formë virtuale duke dhuruar 27 laptop për shkollën fillore ”Faik Konica” në Prishtinë. Iniciativa...

 • IPKO vazhdon të mbështes sektorin e shëndetësisë

  Edhe gjatë kohës kur pasojat e pandemisë COVID-19 akoma ndihen në ekonomi dhe tek bizneset, kompania anëtare, Ipko vazhdon të jetë e përkushtuar ndaj përmbushjes së përgjegjësive sociale të korporatave. Ipko i ka dhuruar Klinikës së Onkologjisë, sistemin e sofistikuar të ultrazërit, Philips ClearVue 650 i cili mundëson zbulimin e kancerit në fazat e hershme....

 • Kompania Elkos do të furnizoj spitalet e Kosovës me produkte esenciale

  Kompania Elkos për tu dalë në ndihmë personelit shëndetësor dhe të gjithë pacientëve në spitalet e Kosovës ka vendosur ti furnizoj me të gjitha produktet e nevojshme sic janë uji, lëngje dhe artikuj të tjerë pasues. Ky kontribut u dedikohet Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe të gjitha spitaleve rajonale në vend, stafit mjekësor, pacientëve...

 • Cacttus Sha mbështet Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës

  Në kohën kur informimi i shpejtë dhe i saktë është vital për qytetarët e Kosovës, Departamenti softuerik i kompanisë tonë anëtare Cacttus Sha, përkatësisht Departamenti Softuerik HARRISA, ka ofruar falas shërbimin për dërgimin e SMS-ëve për Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKSHPK). Përmes këtij shërbimi qytetarët do të njoftohen në mënyrë elektronike për...

 • BPB vazhdon ti përkrahë bizneset e vogla

  Banka për Biznes po vazhdon ti mbështesë bizneset e vogla dhe mikro në mënyra të ndryshme. Përveç mbështetjes përmes shërbimeve financiare dhe duke ofruar këshilla financiare, BPB ka shpërndarë edhe 500 dezinfektues dhe shenja informuese se si të parandalohet përhapja e pandemisë. “Ne kemi një rrjet të degëve të ndarë nëpër territorin e Kosovës dhe...

 • TEB dorëzoi donacionin e dytë në SHSKUK

  Banka TEB ka dorëzuar donacionin e dytë për Shërbimin Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovë (SHSKUK) në Prishtinë brenda një periudhe tre mujore. Pas donacionit të parë që ishte kërkesë emergjente për mbrojtjen e mjekëve në Klinikën e Infektivës gjatë trajtimit të pacientëve me virusin COVID-19, TEB ka ndarë edhe donacionin e dytë me 10...

 • Kryqi i Kuq i Kosovës është mirënjohës për mbështetjen e donatorëve gjatë pandemisë Covid-19

  Që nga fillimi i pandemisë së shkaktuar nga virusi COVID-19, Kryqi i Kuq i Kosovës ka përqendruar të gjitha aktivitetet për të ndihmuar komunitetet në nevojë në tërë Kosovën. Për shkak se mirëqenia e të gjithëve është prioriteti kryesor, Kryqi i Kuq i Kosovës vazhdon të bashkëpunojë ngushtë me palët e interesuara për të ofruar...

 • Banka Ekonomike dhuron donacion për SHSKUK dhe nxënësit e Prishtinës

  Banka Ekonomike duke parë rrezikun e vazhdueshëm me të cilin përballen çdo ditë profesionistët shëndetësorë dhe qytetarët, me qëllim që të kontribuoj në vazhdimësi në luftën kundër Covid-19, ka dhuruar donacion për Shërbimin Spitalor dhe Klinik Universitarë të Kosovës – SHSKUK një “Tunel Dezinfektues”, i cili do të jetë i vendosur në hyrje të Klinikës...

 • BPB ndihmon fëmijët e SOS Fshatrave me pako ushqimore

  Një nga bankat më të suksesshme vendore, BPB ka njoftuar se së fundmi ka bërë një donacion për SOS Fshatrat e Fëmijëve në Prishtinë. BPB ka dhuruar pako me ushqimet esenciale për SOS Fshatrat e Fëmijëve, për t’ia lehtësuar organizatës kushtuar fëmijëve, mbështetjen dhe kujdesin qe ata u japin banorëve të saj në këtë periudhë...

 • KEP Trust dhuron 30 tabletë për mësim online

  Oda Ekonomike Amerikane çdo ditë e më shumë është krenare me kontributin e bizneseve anëtare ndaj shoqërisë,  kontributi i të cilave po vazhdon në të gjitha fushat të cilat janë prekur në këtë periudhë pandemie. Lidhur me situatën e fundit, duke e vlerësuar edukimin e fëmijëve të një një rëndësie të lartë, institucioni mikrofinanciar KEP...

 • Elkos Group u dhuron nxënësve 460 laptopë për mësim online

  Elkos Group edhe një herë i ka dalur në ndihmë shoqërisë tonë gjatë kohës së pandemisë, kësaj radhe duke ju përgjigjur thirrjes së komunave për mbështetje të nxënësve për ndjekjen e mësimeve Online. Kështu, kompania ka ndarë një donacion me 460 laptopë në vlerë prej 100 mijë eurosh me qëllim që të ndihmojë në rritjen...

 • KEDS mbështet funksionalizimin e qendrës ku do të trajtohen të infektuarit me COVID-19 në Ferizaj

  Në këtë kohë pandemie, KEDS jo vetëm që është përkujdesur për furnizim të rregullt të qytetarëve me energji elektrike, por gjithashtu ka dhënë përkrahje edhe në forma të tjera. Bëhet fjalë për funksionalizimin e objektit të ri të Qendrës Rajonale të Shëndetit Publik në Ferizaj, në të cilën do të trajtohen edhe pacientët e infektuar...

 • Asha Graphics prezanton produktin e ri ‘D-BOX Kabina e Dezinfektimit’

  Asha Graphics ka kënaqësinë të ndajë me ju produktin “D-BOX Kabina e Dezinfektimit”. D-Box është një produkt i prodhuar në Kosovë nga Kompania ASHA në konsultim me kompanin Zog&Zog i ndërtuar enkas për të asistuar në spërkatjen me dezinfektues të personave (stafit, klientëve, bashkëpuntorve, qytetarëve etj) pra trupit dhe rrobave potencialisht të kontaminuara në mënyrë...

 • Stone Castle në mbështetje të komunitetit gjatë pandemisë

  Stone Castle Vineyards and Winery është njëra nga anëtaret tona që për ti dalë në ndihmë popullit te Kosovës në përballjen e situatës së shkaktuar nga COVID-19, ka dhuruar donacione për disa kategori, duke filluar që nga familjet të cilat përballen me kushte të rënda ekonomike e deri te Ministria e Shëndetësisë. Kështu, për familjet...

TOP