Një vit më pas: Oda Amerikane në Evropë është e palëkundur në mbështetje të popullit të Ukrainës

Një vit më parë, Rusia pushtoi Ukrainën, duke shkelur të drejtën ndërkombëtare, duke rrezikuar paqen dhe sigurinë në të gjithë rajonin dhe duke shkaktuar vuajtje të papërshkrueshme. Ndërsa lufta vazhdon, Këshilli i Odave Amerikane të Evropës (Odat Amerikane në Evropë), si organizata ombrellë për 46 Odat Amerikane në 44 shtete anembanë Evropës dhe Euroazisë – vazhdon të qëndrojë solidar me popullin e Ukrainës, siç ka bërë që nga 24 shkurti 2022.

Mendimet tona mbeten me të gjithë ata që janë prekur, duke përfshirë kolegët tanë të Odës Amerikane, anëtarët, partnerët dhe familjet e tyre. Rrjeti ynë bashkon individë dhe organizata me lidhje të thella në të gjithë Evropën dhe Euroazinë dhe në mbarë botën. Vitin e kaluar, Odat tona dhe kompanitë anëtare i kanë përdorur këto lidhje për të mbështetur drejtpërdrejt përpjekjet e ndihmës përmes një sërë iniciativash, duke përfshirë mbledhjen e fondeve, mbledhjen dhe shpërndarjen e mallrave dhe më shumë. Shumë prej tyre kanë kontribuar gjithashtu në programet që mirëpresin të zhvendosurit nga lufta.

Në mes të krizës aktuale, ne duartrokasim qeveritë në të dyja anët e Atlantikut për unitetin dhe përkushtimin e tyre ndaj popullit të Ukrainës. Sektori publik dhe privat duhet të përgatiten për të luajtur një rol të rëndësishëm në mbështetjen e prosperitetit të ardhshëm ekonomik të vendit dhe planifikimin për rindërtimin e tij. Sigurimi i respektimit të sundimit të ligjit do të jetë thelbësor për të mundësuar një angazhim kuptimplotë nga të gjitha palët e interesuara. Përballë humbjes së pakuptimtë të jetëve njerëzore, duhet të vazhdojmë të mbetemi të angazhuar dhe të shprehemi për vlerat demokratike dhe mbrojtjen e dinjitetit njerëzor.