Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë zgjedh anëtarët e rinj të Bordit gjatë Kuvendit të Përgjithshëm Vjetor

Prishtinë, 19 janar 2024 – Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë mbajti Mbledhjen Vjetore të Kuvendit të Përgjithshëm me një pjesëmarrje të jashtëzakonshme prej 125 delegatësh nga kompanitë anëtare. Rendi i ditës përfshinte votimin e Raporteve 2023 dhe të Programit Vjetor dhe Buxhetit Mbështetës. Gjithashtu, zgjedhja e anëtarëve të rinj të titulluar të Bordit.

Blin Zeqiri, përfaqësues i One2tek LLC, ka marrë rolin e kryetarit të ri të Bordit të Guvernatorëve. Nënkryetar është zgjedhur Besarb Blakaj, përfaqësues i Kolegjit AAB, ndërsa në postin e Sekretarit të Përgjithshëm, Lorik Zejnullahu nga Birra Peja. Shpend Bytyqi, që përfaqëson Tenzorin, tani shërben si arkëtar.

Në fjalimin e tij, Drejtori Ekzekutiv i Odës Amerikane, Arian Zeka, prezantoi raporte gjithëpërfshirëse për aktivitetet dhe financat e organizatës për vitin 2023. Gjithashtu u shpalos Programi Vjetor dhe Buxheti i propozuar për vitin 2024. Zeka falënderoi anëtarët e Odës Amerikane për besnikërinë e tyre dhe Ambasadën e SHBA-së në Kosovë për mbështetjen e vazhdueshme dhe nënvizoi rolin kryesor të Odës Amerikane në rritjen ekonomike të Kosovës.

Në një fjalim të shkurtër por me ndikim inaugurues pas zgjedhjes së tij, Blin Zeqiri shprehu mirënjohjen për mundësinë e dhënë për të udhëhequr Bordin dhe përcolli entuziazmin e tij për ndërtimin e lidhjeve të reja. Ai theksoi rëndësinë e përpjekjeve të përbashkëta brenda organizatës dhe përmbylli zyrtarisht takimin.

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë pret një mandat të suksesshëm nën udhëheqjen e anëtarëve të saj të sapozgjedhur të Bordit.