×

Support

For Policy Issues please contact: Ardita Hajra @ ardita.hajra@amchamksv.org
For Membership Services please contact: Shkëndije Loshaj-Krasniqi @ shkendije.krasniqi@amchamksv.org
For Communication and Information please contact: Fjolla Bekteshi @ fjolla.bekteshi@amchamksv.org

FORGOT YOUR DETAILS?

Forume Virtuale dhe Lajme

...
 • Njohësit e ekonomisë vendore optimistë për rimëkëmbjen ekonomike të Kosovës

  Prishtinë, 27 korrik 2020 – Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë organizoi një forum virtual ku u diskutua mbi perspektivat për rimëkëmbje ekonomike dhe hapat të cilët duhet të ndërmerren për të siguruar të ardhmen e bizneseve në industri të ndryshme, si dhe evitimin e një krize më të thellë ekonomike e cila do të shkaktonte...

 • Bankat komerciale prezantojnë mundësitë për qasje në financa për bizneset e prekura nga COVID-19

  Prishtinë, 2 korrik 2020 – Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë organizoi një konferencë virtuale mbi qasjen në financa për biznese, marrë parasysh pasiguritë e mëdha financiare të kësaj kohe. Gjatë kësaj konference, përfaqësuesit e bankave komerciale patën mundësinë të prezantojnë ofertat dhe produktet e tyre aktuale përmes të cilave synojnë t’i ndihmojnë bizneset të përballojnë...

 • Rimëkëmbja ekonomike të mundësojë edhe ristrukturimin e ekonomisë së vendit

  Prishtinë, 22 qershor 2020 – Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë organizoi një forum virtual me Kryeministrin e Republikës së Kosovës Avdullah Hoti, ku u diskutua mbi pakon e rimëkëmbjes dhe mundësitë për ristrukturim të ekonomisë, duke përfshirë edhe tërheqjen e investimeve të huaja direkte amerikane dhe të tjera. Financimi për këtë forum virtual u mbështet...

 • Reforma e drejtësisë komerciale parakusht për tërheqjen e investimeve të huaja

  Prishtinë, 18 qershor 2020 – Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë organizoi një forum virtual me Ministrin e Drejtësisë Selim Selimi, ku u diskutua plani i Qeverisë për reforma në proceset ligjore dhe sundim të ligjit në vend, me fokus në drejtësi komerciale. Financimi për këtë forum virtual u mbështet nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe...

 • Gjykatat kanë kapacitetet e duhura për të trajtuar çështjet e falimentimit

  Prishtinë, 11 qershor 2020 – Pandemia COVID-19 përveç ndikimit në shëndetin publik ka shkaktuar edhe krizë serioze ekonomike tek ndërmarrjet e të gjithë sektorëve si rrjedhojë e çrregullimeve në kërkesë dhe furnizim. Gjatë kësaj kohe një numër i madh i kompanive kanë shprehur pasiguri në mbijetesën e tyre pas pandemisë, ndërsa duke konsideruar ndikimin e...

 • Ndërmjetësimi si zëvendësim efikas i zgjidhjes së kontesteve biznesore në kohë pandemie

  Prishtinë, 4 qershor 2020 – Pandemia COVID-19 përveç ndikimit që ka pasur mbi shëndetin publik dhe veprimtaritë ekonomike, ka goditur rëndë edhe veprimtaritë gjyqësore rrjedhimisht duke shkaktuar grumbullimin e çështjeve dhe kontesteve të cilat nuk mund të zgjidhen pa praninë e palëve në gjykatë. Përdorimi i ndërmjetësimit si metodë efektive e zgjidhjes së kontesteve për...

 • Sektori i sigurimeve dhe ai bankar në favor të arbitrazhit si metodë efektive për zgjidhjen e kontesteve

  Prishtinë, 28 maj 2020 – Pandemia COVID-19 ka imponuar ndryshime në veprimtaritë e të gjithë sektorëve, duke përfshirë këtu edhe atë bankar e të sigurimeve. Për t’u përballur në mënyrë më efikase dhe të shpejtë me ankesat drejtuar bankave apo kompanive të sigurimit gjatë këtyre rrethanave, arbitrazhi si mundësi alternative për zgjidhjen e kontesteve në...

 • Ndërmarrësit kosovarë përdorin inovacionin për të luftuar pandeminë

  Prishtinë, 27 maj 2020 – Pandemia COVID-19 ka nxitur ndërmarrësit e vendit që t’i qasen në mënyrë sa më inovative sfidave që ajo ka krijuar, duke e vënë në pah rolin kyç të inovacionit në luftimin e së njëjtës. Reformat kreative në zhvillimin e veprimtarive të ndërmarrjeve kosovare gjatë kësaj periudhe sfiduese, dhe reagimi i...

 • Përdorimi i klauzolës së forcës madhore në kontrata shumë i rëndësishëm për bizneset

  Prishtinë, 21 maj 2020 – Megjithëse legjislacioni kosovar e lë përfshirjen e forcës madhore në kontrata në diskrecionin e palëve, pandemia COVID-19 si ngjarje e paparashikuar dhe jo e kontrollueshme ka krijuar nevojë të theksuar për inkorporimin e kësaj klauzole në kontrata, duke e marrë parasysh krijimin e pamundësive të shumta të veprimit nga ndonjëra...

 • Banka Ekonomike dhuron donacion për SHSKUK dhe nxënësit e Prishtinës

  Banka Ekonomike duke parë rrezikun e vazhdueshëm me të cilin përballen çdo ditë profesionistët shëndetësorë dhe qytetarët, me qëllim që të kontribuoj në vazhdimësi në luftën kundër Covid-19, ka dhuruar donacion për Shërbimin Spitalor dhe Klinik Universitarë të Kosovës – SHSKUK një “Tunel Dezinfektues”, i cili do të jetë i vendosur në hyrje të Klinikës...

 • COVID19 ka afektuar edhe drejtësinë komerciale duke kufizuar punën e gjykatave

  Prishtinë, 29 prill 2020 – Përveç kufizimit në aktivitetet e ndërmarrjeve, pandemia COVID19, ka ndikuar edhe në proceset gjyqësore. Për të diskutuar lidhur me punën e gjykatave përgjatë situatës në të cilën ndodhet Kosova pas shpërthimit të pandemisë COVID19, Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë në partneritet me Programin e Aktivitetit të Drejtësisë Komerciale të USAID...

 • COVID19 afekton operacionet e bizneseve edhe në aspektin ligjor e tatimor

  Prishtinë, 23 prill 2020 – Mungesa e një sistemi digjital për gjyqësorin dhe raportimin e pasqyrave financiare, konfuzionet e ndryshme të shkaktuara nga vendimet e qeverisë, mungesa e likuiditetit që vështirëson pagesat e punonjësve, si dhe të detyrimeve kreditore e të tjera, po rezultojnë në implikime të ndryshme ligjore dhe tatimore për bizneset, deri sa...

 • Kërkohet bashkërendim i përpjekjeve për rimëkëmbje të ekonomisë

  Prishtinë, 21 prill 2020 – Kriza ekonomike e shkaktuar si pasojë e pandemisë jo vetëm për Kosovën por për të gjithë globin, ka kushtëzuar kufizimin në masë të madhe të veprimtarisë ekonomike, derisa mësimet e nxjerra prej saj duhet të shfrytëzohet për hapjen e horizonteve të reja. Kjo u konkludua sot gjatë një forumi virtual...

 • Newco Ferronikeli Complex L.L.C dhuron 210 pako ushqimore-higjienike

  Situata e fundit e shkaktuar nga pandemia COVID-19 ka prekur të gjithë qytetarët e vendit tonë, por në vecanti ka prekur ato familje të cilat i ka gjetur në kushte të rënda ekonomike.Për tu dale në ndihmë këtzre familjeve kompania jonë anëtare NewCo Ferronikeli L.L.C ka dhënë një donacion prej 210 pakove ushqimore dhe higjienike...

 • Odat ekonomike publikojnë studimin mbi ndikimin e COVID19 në ndërmarrjet në Kosovë

  Prishtinë, 21 prill 2020 – Për të matur ndikimin që masat kufizuese kundër përhapjes së pandemisë COVID19 kanë pasur në sektorin privat, pesë organizata që përfaqësojnë interesat e biznesit, Oda Ekonomike e Kosovës, Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë, Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare, Këshilli i Investitorëve Evropianë dhe Klubi i Prodhuesve të Kosovës, kanë kryer një anketë...

 • Pandemia COVID19 afekton konsumin dhe importet

  Prishtinë, 17 prill 2020 – COVID19 ka ndikuar domosdoshmërisht në rënien drastike të importit për 40%, dhe në rënien e dukshme të konsumit tek qytetarët, e cila ndikon jo vetëm bizneset por edhe të hyrat shtetërore. Kjo u konkludua sot nga një forum virtual i organizuar nga Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë mbi gjendjen e...

 • Odat ekonomike kërkojnë lejimin e lëvizjes për ndërmarrjet furnizuese pas vendosjes së Prishtinës në karantinë

  Prishtinë, 12 prill 2020 – Pas vendosjes së qytetit të Prishtinës në karantinë, Oda Ekonomike e Kosovës dhe Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë, kërkojnë nga Qeveria në detyrë e Republikës së Kosovës, respektivisht Ministria e Punëve të Brendshme dhe Administratës Publike dhe Ministria e Ekonomisë, Punës, Tregtisë, Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Investimeve Strategjike, që të nxjerrin...

 • Garantimi kreditor stimulues i mbajtjes së likuiditetit të bizneseve

  Prishtinë, 10 prill 2020 – Fondi Kosovar për Garanci Kreditore luan një rol të rëndësishëm në qasjen e shtuar në financa për bizneset, sidomos në këtë kohë të krizës kur likuiditeti është kyç në operimin e ndërmarrjeve të çfarëdo sektori. Kjo u tha gjatë një forumi virtual të organizuar nga Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë,...

 • Sistemi financiar në Kosovë vazhdon të jetë i qëndrueshëm pavarësisht efekteve të pandemisë

  Prishtinë, 10 prill 2020 – Drejtuesit e Odës Ekonomike të Kosovës dhe Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë takuan Guvernatorin e Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës për të diskutuar lidhur me parametrat ekonomikë pas shpërthimit të pandemisë COVID19. Guvernatori i BQK-së Fehmi Mehmeti informoi Kryetarin e OEK Berat Rukiqi dhe Drejtorin Ekzekutiv të OEAK Arian...

 • Pakoja Emergjente Fiskale e mangët në adresimin e nevojave të sektorit privat

  Prishtinë, 8 prill 2020 – Sektori privat si kontribuesi më i madh në zhvillimin ekonomik të vendit është goditur jashtëzakonisht shumë nga përhapja e pandemisë COVID19, e sidoqoftë masat e marra përmes Pakos Emergjente Fiskale nga Qeveria, edhe pse të mirëseardhura, po rezultojnë të mangëta në parandalimin e dëmeve, gjersa në aspektin e kompensimit nuk...

TOP