WEM dhe Women in STEM festojnë Ditën Ndërkombëtare të Grave dhe Vajzave në Shkencë

Prishtinë, 13 shkurt, 2024 – Komiteti i Grave në Energji dhe Miniera i Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë në bashkëpunim me Women in STEM, organizuan ngjarjen për të përkujtuar Ditën Ndërkombëtare të Grave dhe Vajzave në Shkencë. Luanda Domi, nga Women in STEM Kosova, moderoi ngjarjen, ndërsa panelistet ishin Majlinda Daci, profesoreshë dhe drejtoreshë e Qendrës për Energji dhe Qëndrueshmëri, Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”, Evetar Zeqiri, Kryeshef Ekzekutiv i KOSTT, Zana Vela Ganxha, Profesoreshë në Fakultetin e Mjekësisë, Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”, Majlinda Mazelliu, Zëvendës Drejtoreshë për Ballkanin Perëndimor, Drejtoreshë për Shqipëri dhe Kosovë në British Council dhe Elsa Krasniqi, studente në FIEK, përfituese e programit Global Engineer Girls.

Gjatë aktivitetit, panelistët diskutuan mundësitë për vajzat në STEM. U theksuan bursat, praktikat dhe programet e mentorimit të KOSTT-it, si dhe bursat e ofruara nga Këshilli Britanik në Kosovë për vajzat në STEM. Panelistët kërkuan më shumë inkurajim për vajzat në këto drejtime dhe u kërkuan që të kenë më shumë besim dhe të aplikojnë. Takimi mbuloi gjithashtu bursat e programit Global Engineer Girls, me përfituesit që ndanë përvojat e tyre pozitive.