WEM shënon përvjetorin e dytë si Komiteti i Grave në Energji dhe Miniera

Prishtinë, 15 dhjetor 2023 – Komiteti i Grave në Energji dhe Miniera (WEM), e përkushtuar për avancimin e diversitetit gjinor dhe përfshirjes në sektorët e energjisë dhe minierave, festoi me gëzim dy vjetorin e tij. Përkujtimi përfshinte një reflektim të zhytur në mendime mbi piketa të dukshme të arritura gjatë rrugëtimit dy-vjeçar të organizatës, duke nderuar përpjekjet bashkëpunuese të bashkëthemeluesve, anëtarëve dhe partnerëve të nderuar.

WEM shprehu mirënjohjen e përzemërt për partnerët e saj të paçmuar, duke përfshirë UNDP-në në Kosovë, USAID-in në Kosovë, Korporatën e Sfidave të Mijëvjeçarit (MCC) dhe aktorë të tjerë kyç. Angazhimi i tyre i palëkundur dhe mbështetja me ndikim kanë luajtur një rol kyç në mbrojtjen e diversitetit dhe përfshirjes gjinore brenda Komitetit të Grave në Energji dhe Miniera.

Organizata vlerësoi përpjekjet e përkushtuara të anëtarëve të saj, duke njohur rolin e tyre kryesor në avancimin e pozitës së grave dhe vajzave në sektorët e energjisë dhe minierave në Kosovë. Angazhimi i palëkundur i anëtarëve të WEM ka kontribuar ndjeshëm në fuqizimin dhe suksesin e përgjithshëm të grave, duke nxitur ndryshime pozitive dhe progres.

WEM gjithashtu falënderoi Odën Ekonomike Amerikane në Kosovë për ofrimin e një shtëpie mbështetëse për Komitetin e Grave në Energji dhe Miniera. Ky bashkëpunim ka qenë vendimtar në nxitjen e një mjedisi të favorshëm për iniciativat e WEM.

Ndërsa WEM feston dy vjet bashkëpunim, avokim dhe ndikim domethënës, organizata mezi pret të vazhdojë misionin e saj për të krijuar ndryshime pozitive dhe për të promovuar diversitetin dhe përfshirjen gjinore në sektorët e energjisë dhe minierave të Kosovës.